HRM software verlicht taken HR-professional

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 20 aug 2019 - 4 minuten leestijd

HR-afdelingen zijn veel tijd kwijt aan het afhandelen van allerlei handmatige administratieve processen. Dat is jammer, want HR software kan veel van deze taken automatiseren. Om deze reden biedt Celery naast payroll ook HRM software. HR software zorgt ervoor dat je weer toe komt aan de dingen, die je vak het leukst maken, bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en coaching.

Lees hieronder over 5 taken die met de Celery HRM een stuk makkelijker worden:

1: Bijwerken werknemer gegevens via digitaal dossier

Het tijdperk van de dikke ordnermappen is voorbij. Geen overvolle (papieren) personeelsdossiers meer met verouderde informatie! Je krijgt online per werknemer een digitaal dossier met ruimte voor uitgebreide werknemer informatie zoals primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, personalia, informatie over gezinssamenstelling, wie te contacten in geval van nood etc. Je bewaart hierin ook documenten gekoppeld aan de werknemer zoals arbeidsovereenkomsten, Cv’s, diploma’s, verslagen van evaluaties, kopieën ID, werkvergunning etc. Ook is dit de plek waar afspraken over bedrijfseigendommen geregistreerd worden zoals laptop en telefoon.

2: Registratie van vakantiedagen

Het invoeren en uitrekenen van de verlofdagen van een werknemer is een aardige klus. Met de Celery HRM-module kunnen werknemers zelf online een verzoek indienen voor opname van vakantiedagen of ander type verlof. Zij zien online direct hun actuele saldo en hoeven dit niet bij de HR-afdeling op te vragen. Het verzoek van de werknemer komt binnen bij de bevoegde manager, die in één oogopslag in de kalender kan zien of het verlof plaats kan vinden. Na goedkeuring van de manager ontvangt de werknemer bericht en wordt het verlofsaldo aangepast.

3: Registratie van ziekteverzuim

Het dagelijks in kaart brengen van het aantal ziekmeldingen kan een pittige klus zijn, vooral bij grote organisaties. Er komen ziekmeldingen binnen via verschillende kanalen zoals per telefoon of email, die allemaal geregistreerd moeten worden in één systeem.

Met de Celery HRM-module kunnen werknemers zich online ziekmelden. De ziekmelding wordt dan direct in Celery verwerkt en aan de werknemer gekoppeld.

4: Werknemers in het zonnetje zetten

Via de handige bedrijfskalenders in de HRM-module vergeet je nooit meer een verjaardag of een jubileum. Op die manier kan er tijdig een cadeau worden gekocht en kan de werknemer optimaal van zijn speciale dag genieten.

Ook zie je in de bedrijfskalenders wie wanneer met vakantie is, wie zich ziek heeft gemeld, maar ook alle officiële feestdagen zoals Kerst, Carnaval, Goede Vrijdag etc.

5: Rapportages maken

Zorgen dat de directie over de juiste cijfers beschikt, kan veel tijd kosten als de gegevens uit verschillende systemen – of zelfs van papier – moet worden gehaald. De slimme rapportagetool in Celery kan gemakkelijk de juiste data uit het systeem halen.

Via de Celery rapportage tool kunnen verschillende voorgedefineerde rapporten gegenereerd worden voor zowel payroll als HRM.

Nieuwsgierig naar de Celery HRM-module?

Je kunt de Celery HRM-module één maand gratis proberen! Ben je al Celery klant? Activeer dan de HRM-module in jouw Celery omgeving via: Werkgever/Koppelingen/Personeelszaken (HRM). Indien de salarisadministratie is uitbesteed aan een Payroll Service Provider (PSP), dan moet de PSP de HRM-module activeren.

Ben je nog geen Celery gebruiker? Open dan gemakkelijk een test account door hier te klikken.

Celery geeft regelmatig gratis HRM demo’s. Bekijk onze event pagina voor de meest actuele data.

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag