Werknemerspremie SZV ZV verdubbeld op SXM

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 20 jan 2014 - 1 minuut leestijd

Het is onlangs bekend geworden dat per 1 januari 2014 de SZV ZV werknemerspremie wordt verhoogd naar 4.2%. Deze premie bedroeg 2.1%. Er is dus sprake van een verdubbeling van deze werknemersbijdrage in de ZV premie.

In het ergste geval zal op het salaris van een werknemer met een SZV loon net onder de SZV loongrens (ANG 5.480,37 per maand) in plaats van ANG 115 een premiebedrag van ANG 230 per maand ingehouden gaan worden. Daarnaast is de werkgever 8.3% premie verschuldigd welke percentage ongewijzigd is gebleven.

In veel gevallen is het werkgevers en werknemers onbekend dat de werkgever de werknemersbijdrage in de ZV premie fiscaal onbelast voor haar rekening mag nemen. Dat betekent dat als de werkgever bijvoorbeeld ANG 100 meer premie voor haar rekening neemt de werkgeverslasten met ANG 100 toenemen, maar tevens neemt het nettoloon met ANG 100 per maand toe. Eigenlijk betreft dit een soort onbelaste vergoeding en een fiscaalvriendelijke manier om het nettoloon van werknemers te verhogen.

Als er wijzigingen plaatsvinden op gebied van belasting en/of sociale wetgeving dan krijgt u hiervan automatisch bericht via de Celery web-app. Ook wordt de salarisberekening aangepast zodat het juiste loon uitbetaald wordt aan de werknemer.

Celery is op dit moment alleen beschikbaar voor Curaçao, maar zal medio 2014 ook beschikbaar zijn voor Sint Maarten, de BES-eilanden en Aruba.

 

Bijlage

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag