Aruba crisisheffing per 1 juli 2018

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 9 apr 2018 - 1 minuut leestijd

In het kader van de beheersing van de overheidsfinanciën heeft de Arubaanse regering een tijdelijke crisisheffing per 1 juli 2018 aangekondigd.

Om de oplopende staatsschuld te doen afremmen en duurzame en gezonde overheidsfinanciën te garanderen, zal per 1 juli 2018 een aantal tijdelijke crisismaatregelen worden getroffen. Deze crisismaatregelen hebben gevolgen voor de payroll en zullen gepaard gaan met compensatie voor de meest kwetsbare leden van de Arubaanse gemeenschap in de vorm:

  • Verhoging van de Reparatietoeslag. Deze verhoging zal van toepassing zijn op werknemers die AWG 2400 per maand of minder verdienen en
  • Verlaging van de AZV-premie voor Gepensioneerden. Gepensioneerden die nu 10.5% AZV-premie betalen zullen 6.5% premie gaan betalen.

De crisisheffing is tijdelijk van aard. Hierna zal een fiscale hervorming uitgevoerd worden, waardoor het huidig (administratief) belastingsysteem versimpeld wordt, met als doel versterking van de koopkracht van de burgers. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Arubaanse overheid:

http://www.overheid.aw/actueel/nieuws_235/item/introductie-crisisheffing_33868.html

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag