Software update: importeren eenmalige mutaties (zoals gewerkte uren, overuren, inhoudingen, bonussen etc.)

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 7 dec 2016 - 2 minuten leestijd

Momenteel is het mogelijk de periodieke mutaties tijdens het verwerken te importeren. Door deze nieuwe mogelijkheid is het niet meer noodzakelijk mutaties en uren handmatig in te voeren. De tijdwinst door deze optie is enorm, en door het importeren op unieke werknemernummers en vooraf gekoppelde looncodes is fouten importeren onmogelijk. U bespaart dus tijd en de kans op verkeerde mutaties verwerken is uitgesloten met deze nieuwe mogelijkheid!

U stelt deze optie in in Celery per werkgever in Werkgever/Koppelingen. In deze optie biedt Celery twee mogelijkheden:

  1. genereer en gebruik een standaard Celery import sjabloon of
  2. maak zelf een sjabloon aan van uw eigen (bestaande) import bestand.

In optie 1 zal Celery een Excel file genereren met de namen en werknemernummers van uw werknemers. Daarnaast zijn in deze file de standaard Celery looncodes opgenomen. Resellers zouden bijvoorbeeld deze file naar hun cliënten kunnen toesturen, met het verzoek om de toekomstige mutaties periodiek in deze file aan te leveren.

In optie 2 selecteert u uw bestaande mutatiesheet en koppelt u de verschillende kolommen aan bestaande looncodes door de benamingen van de kolommen links in uw scherm, te schuiven naar rechts en daar een bestaande looncode te koppelen.

Het daadwerkelijk importeren van de mutaties gebeurt tijdens het Verwerken. In het scherm waar u normaal gesproken de mutaties handmatig invoert, zit nu een optie om het importbestand te selecteren en zodoende de mutaties te importeren. Celery zal u informeren over eventuele onjuistheden in het bestand zoals missende werknemers of werknemernummers.

Indien uw importbestand een totaaltelling heeft, kunt u tijdens het verwerken in het Controlescherm onder de Goedkeuren-button een ‘Mutatielijst downloaden’. Onderaan in dit rapport kunt u snel controleren of de totalen van de verwerkte mutaties overeenstemmen met de totalen in uw importbestand.

De mutatie import update is gratis en beschikbaar voor iedere Celery gebruiker. De update hoeft u niet zelf te installeren, dit gebeurt automatisch.

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag