Ook Sint Maarten payrolls mogelijk in Celery

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 4 nov 2014 - 2 minuten leestijd

Vanaf nu is het ook mogelijk om naast Curaçao payrolls ook Sint Maarten payrolls te verwerken in Celery. De afgelopen maand is er intensief getest op de toevoeging van Sint Maarten en inmiddels zijn  de eerste payrolls foutloos verwerkt. De toevoeging van Sint Maarten aan Celery is een gratis update en is beschikbaar voor elke gebruiker.

Sint Maarten payrolls hebben ten opzichte van andere (ei)landen weinig wijzigingen doorgaan de laatste jaren. Jaarlijks is er sprake van nieuwe Loonbelastingtabellen, licht gestegen toeslagen en een nieuwe SZV loongrens. De enige opmerkelijke wijziging begin 2014 was dat het werknemersgedeelte in de SZV ZV premie met 100% steeg van 2.1% naar 4.2%.

Verder zien we op SXM ook diverse halve maand payrolls. Op zich is dat opmerkelijk want er zijn wel quincena- en maandtabellen voor de Loonbelasting, maar geen halve maand tabellen. Gelet op de wens om toch halve maandloners te kunnen verwerken is deze optie mogelijk in Celery en worden de maandbedragen van de tabellen en toeslagen hiervoor gehalveerd. Er is overigens  weldegelijk sprake van een verschil tussen een quincena en een halve maandloner. Een quincena wordt namelijk 26 keer per jaar uitgekeerd en een halve maandloner 24 keer.

Taalkeuze is mogelijk

Qua taal kan in Celery nu op 3 niveaus een taal gekozen worden. De taal van de gehele account kan bijvoorbeeld op Engels gezet worden, maar een bepaalde werkgever binnen deze account kan op Nederlands gezet worden. En binnen dezelfde werkgever kan de ene werknemer aan Nederlands en de andere werknemer aan Engels gekoppeld worden. Zodoende ontvangen deze werknemers bij dezelfde werkgever hun loonstroken in hun eigen taal en daarnaast zijn de berichtgevingen van Celery, bijvoorbeeld dat de loonstrook online klaarstaat, in de gekozen taal.

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag