Nieuwe looncodes voor vrij wonen en internet

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 13 mrt 2018 - 2 minuten leestijd

Onlangs is de nieuwe Handleiding Loonbelasting 2018 voor Curaçao uitgebracht. Hierin stonden twee aanpassingen waarvoor nieuwe looncodes in Celery zijn aangemaakt; looncode 520 (vrij wonen) en looncode 504 (internet). Deze nieuwe looncodes zijn bedoeld voor de salarisverwerking van het land Curacao.

Artikel 9.4.5 Vrij wonen

In dit artikel is een fiscale bijtelling van een huurwoning opgenomen, welke op 57.6% van de huursom is vastgesteld. Deze bijtelling dient toegepast te worden indien de werkgever de huur van de woning van een werknemer voor haar rekening neemt.

In Celery hebben we daartoe bestaande looncode 520 Fiscale bijtelling vrij wonen aangepast. In deze code is het nu mogelijk om in geval van huurwoningen te kiezen uit twee percentages, namelijk 48% en 57.6% bijtelling. Om voor de lagere 48% bijtelling in aanmerking te komen dient een fiscale beschikking bij de Belastingdienst aangevraagd te worden.

Artikel 9.4.8 Internet

In dit artikel is een fiscale bijtelling internet van ANG 600,00 per jaar opgenomen. Indien de werkgever de kosten van een internetverbinding van werknemers voor haar rekening neemt, dient deze bijtelling bij betreffende werknemers toegepast te worden.

Hiervoor hebben we looncode 504 Fiscale bijtelling internetaansluiting aangemaakt. In deze looncode dient het aantal internetaansluitingen ingevoerd te worden. Per aansluiting zal genoemde ANG 600,00 per jaar bijgeteld gaan worden.

Als u nog vragen heeft over deze nieuwe looncodes of Celery in het algemeen, neem dan contact met ons op via support@celerypayroll.com.

Interessante bijlagen bij het artikel

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag