Verhoging Basiskorting Curacao

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 12 mei 2020 - 2 minuten leestijd

Op 30 april is in Publicatieblad 42 de in verband met COVID-19 eerder toegezegde verhoging van de Basiskorting alsnog bekend gemaakt. De Basiskorting is met ANG 64 toegenomen van ANG 2.284 naar ANG 2.348 per jaar. En deze verhoogde Basiskorting is van toepassing met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020.

Wat betekent dat nu precies? In het kort komt het erop neer dat werknemers waarbij op hun salaris Loonbelasting wordt ingehouden, over 2020 ANG 64 minder aan Loonbelasting ingehouden zal gaan worden. Dat heeft dan als gevolg dat het nettoloon met hetzelfde bedrag van ANG 64 op jaarbasis zal toenemen.

Werknemers met een salaris tot ANG 2.150 bruto per maand zullen hiervan echter geen voordeel genieten. Deze werknemers betaalde bij toepassing van de Loonbelasting Maandtabel en de Basiskorting al geen Loonbelasting, en dat blijft dan ook zo.

Een werknemer die wel al Loonbelasting betaalde zal er door de verhoogde Basiskorting ANG 5,33 netto per maand op vooruit gaan. Dat bedrag zal namelijk minder aan Loonbelasting ingehouden worden.

Deze verhoogde Basiskorting is al opgenomen in Celery en zal met terugwerkende kracht toegepast worden in uw eerstvolgende salarissen die u in Celery gaat verwerken. U hoeft de software niet te updaten, dat doet Celery automatisch.

Hoe kunt u controleren of de verhoogde Basiskorting is toegepast? Onderaan de loonstroken in het midden staan de fiscale posten die zijn toegepast in de loonberekening. Voorheen bedroeg de Basiskorting ANG 190,33 per maand. Door de wijziging naar ANG 2.348 per jaar zal de Basiskorting met ingang van heden ANG 195,66 per maand gaan bedragen.

Interessante bijlage bij dit artikel:

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag