Nieuwe aangifteformulieren Loon- en Omzetbelasting voor Suriname

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 28 jan 2019 - 1 minuut leestijd

De Belastingdienst Suriname heeft nieuwe aangifteformulieren voor Loon- en Omzetbelasting ontwikkeld. Deze formulieren zijn met ingang van het belastingjaar 2019 in het nieuw ICT-systeem van de Belastingdienst verwerkt. Het gebruik van de nieuwe Loon- en Omzetbelasting aangifteformulieren is verplicht vanaf het fiscaal jaar 2019.

“De transformatie van onze organisatie en Belastingdienst en de verbetering van onze automatiseringsinfrastructuur (ICT), stelt ons in staat onze administratie, efficiënter, effectiever en sneller uit te voeren”, zo meldt het Ministerie van Financiën via het Nationaal Informatie Instituut.

Op dit moment is de transformatie van de Belastingdienst voornamelijk gericht op de verbetering van de dienstverlening en de verwerking van de Loon- en Omzetbelasting. De nieuwe formulieren worden voorbedrukt met de gegevens van de belastingplichtige en worden eind januari 2019 per post bezorgd.

Identificatienummer 
Met het nieuwe ICT-systeem zal de Belastingdienst geleidelijk aan overstappen op een nieuw Fiscaal Identificatie Nummer (FIN). Elke belastingplichtige of inhoudingsplichtige krijgt van de Belastingdienst een uniek FIN.

Om de verwerking van de betalingen sneller te laten verlopen zijn de betaalinstructies voor Loon- en Omzetbelasting aangepast. Deze nieuwe betaalinstructies zijn opgenomen in de nieuwe aangifteformulieren en de daarbij horende toelichting.

De Belastingdienst zal binnenkort de mogelijkheid bieden om online Loon- en Omzetbelasting aangiften te doen en te betalen.

 

Bijlage:

– Aangiftebiljet Loonbelasting en Premie AOV

– Toelichting op het Aangiftebiljet Loonbelasting en Premie AOV

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag