Werken in de internet cloud

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 15 jan 2014 - 2 minuten leestijd

Overal zie je het en lees je het. We gaan in de cloud, we werken in de cloud en de toekomst is de cloud, aldus IT-deskundigen. Maar wat is dat dan precies? En hoe werkt het dan?

De term cloud is eigenlijk een beetje misleidend. Het staat gewoon voor internet, maar net als een wolk is dat niet tastbaar. Een cloudserver is dan ook niets meer of minder dan een server die aan het internet hangt, waarop internetters kunnen inloggen op afstand. Een voorbeeld daarvan is webmail. Deze is te benaderen via je mobieltje, het internet of een mailprogramma. Daarbij speelt de hardware een minder grote rol dan in het verleden. Wat je ook gebruikt, je ziet dezelfde gegevens. Voorbeelden van clouddiensten zijn Google Docs, Dropbox en Celery.

De voordelen van werken in de cloud zijn eindeloos. Zo kunnen bijvoorbeeld harde schijven en servers de deur uit, want een internetverbinding volstaat. Dat scheelt natuurlijk in de kosten. Bedrijven kunnen flink besparen op licenties en ondersteunend IT-personeel. Nog een voordeel is dat je al vanuit huis bij de bedrijfsgegevens kunt. Tekort aan opslagruimte is ook verleden tijd, omdat de servers zo groot zijn, dat ze nagenoeg niet vol kunnen raken. Mocht je computer vastlopen of je woning in de brand vliegen, geen probleem. Je gegevens staan veilig in de cloud.

Celery is ook in de cloud. Waar je ook bent; thuis, op (zaken)reis, onderweg of op het strand; je kan Celery altijd gebruiken. Celery is toegankelijk via iedere computer of tablet zoals bijvoorbeeld een iPad. Uiteraard moet er wel een wachtwoord gegeven worden om toegang tot de web-app te krijgen. Celery is beveiligd met SSL-certificatie. Dit is een methode die ook veel gebruikt wordt door banken en verzekeringsmaatschappijen. De ‘extra’ beveiliging is te herkennen aan het symbool van een slotje voor het webadres.

Alle data binnen Celery staat veilig op onze cloudserver in het E-Commerce Park in Vredenberg op Curaçao. De data wordt daar letterlijk 24 uur per dag bewaakt en is niet opvraagbaar door Amerikaanse bedrijven of instanties middels de Patriot wetgeving.

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag