Reminder aanvragen BVZ-ontheffing bij SVB

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 9 mrt 2020 - 1 minuut leestijd

Werknemers die in voorgaande jaren niet BVZ verzekerd waren en in 2020 weer voor de BVZ-ontheffing in aanmerking willen komen, dienen de ontheffingsaanvraag voor 31 maart 2020 bij de SVB in te dienen.

In de Landverordening Basisverzekering Ziektekosten zijn verschillende categorieën opgenomen voor degenen die niet verzekerd zijn onder deze landsverordening.

Artikel 2.1 lid 2a bepaalt o.a. dat zij die bij inwerkingtreding van deze landsverordening tegen ziektekosten bij een verzekeringsbedrijf als bedoeld in de Landsverordening Toezicht verzekeringsbedrijf of een buitenlands verzekeringsbedrijf met wereldwijde dekking tegen ziektekosten verzekerd zijn niet voor BVZ verzekerd zijn, mits die verzekeringen minstens dezelfde dekking bieden als in deze landsverordening bepaald.

Volgens artikel 2.1 lid 4 van deze Landsverordening dient een werknemer binnen de eerste drie maanden van elk kalenderjaar aan te tonen dat hij/zij in aanmerking komt voor een verklaring van niet verzekerd zijn.

Werknemers die in 2020 weer voor de BVZ-ontheffing in aanmerking willen komen, dienen de ontheffingsaanvraag voor 31 maart 2020 bij de SVB in te dienen. Het formulier voor deze aanvraag vindt u via deze link of als bijlage bij dit blog artikel.

Interessante bijlage bij dit artikel:

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag