Deadlines Jaarwerk 2019 indienen bij instanties

Avatar foto

Geschreven door Sue van Elteren
Geplaatst op 7 jan 2020 - 2 minuten leestijd

Iedere werkgever heeft de jaarlijkse verplichting om het zogenoemde Jaarwerk van vorig jaar voor een bepaalde datum in te dienen bij de diverse instanties. Tenminste moet in ieder land een Verzamelloonstaat bij de Belastingdienst ingediend worden. In dit blog bericht een handig overzicht met de deadlines voor het inleveren van het jaarwerk.

Aruba kent naast de Belastingdienst nog twee verplichtingen om jaarlijks ook een Personeelsopgave bij Directie Arbeid & Onderzoek en een Personeelsopgave bij SVB in te dienen.

Curaçao kent ook de verplichting om een Personeelsopgave bij Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn in te dienen. Alhoewel de laatste jaren deze verplichting al eens is vervallen en momenteel niet duidelijk is of de verplichting nog steeds van toepassing is.

De uiterlijke indieningsdata voor het Jaarwerk 2019 zijn als volgt:

  • Aruba: 31 januari 2020 (wordt waarschijnlijk uitgesteld net zoals voorgaande jaren)
  • BES: 31 januari 2020
  • Curaçao: 31 januari 2020 (wordt waarschijnlijk uitgesteld net zoals voorgaande jaren)
  • Suriname: 31 januari 2020
  • St. Maarten: 31 januari 2020

In Celery kan je deze Jaarwerk hard-copy PDF-documenten vinden in de folder Documenten/jaarwerk. U kunt deze documenten echter ook zelf genereren in Rapporten/Jaarlijkse rapporten.

De digitale Verzamelloonstaat om in te dienen bij de Belastingdienst zit sinds 2019 in BES, Curaçao en St. Maarten payrolls tevens tussen de jaarlijkse documenten in de folder Jaarwerk in Documenten.

Rapport nummer 13 betreft de Verzamelloonstaat voor Belastingdienst, en in dit rapport onder ‘exporteren’ vindt u de optie om de digitale Verzamelloonstaat te genereren. Indien u deze digitale Verzamelloonstaat hebt aangemaakt, bewerk en/of open deze file dan niet voordat u ‘m indient bij de Belastingdienst omdat deze daardoor onleesbaar wordt.

Hier leest u meer over de optie om de digitale Verzamelloonstaat aan te maken.

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $20 per maand.

Aan de slag