Reminder voor Curaçao: betaling SVB Cessantia premie 2020

Geschreven door Sue
Geplaatst op 9 jun 2020 - < 1 minuut leestijd

Voor 30 juni 2020 dient de Cessantia premie 2020 te zijn betaald aan de belastingontvanger op Curaçao.

De Cessantia premie bedraagt ANG 40,00 per werknemer en het aantal werknemers wordt op basis van het aantal werknemers in dienst in december 2019 vastgesteld. Voor het juiste Cessantia premiebedrag dient u dus de SVB aangifte december 2019 te raadplegen en dit aantal werknemers te vermenigvuldigen met ANG 40,00.

De SVB Cessantia premie dient op Curacao aan de Belastingontvanger betaald te worden op de bankrekening waarop normaal gesproken alle maandelijks belasting en premies betaald worden. Bij uw betaling dient u als betalingskenmerk uw SVB- en CRIB-nummer te vermelden en ‘Cessantia premie 2020’.

Een kleine uitleg bij deze premie. De Cessantia uitkering aan werknemers komt in eerste instantie ten laste van de werkgever. Cessantia premie betreft een premie welke ten laste komt van de werkgever welke premie wordt gestort ter aanvulling van het Cessantia fonds. Dit geldt ook voor werkgevers waarvan alleen een directeur in dienst is die geen ZV/OV premie betaald. Vanuit dit fonds betaalt de SVB Cessantia uitkeringen waarop werknemers recht hebben wanneer hun werkgever failliet is verklaard en/of in geval van surseance van betaling verkeert.

Interessante bijlagen bij het artikel

Duizenden werkgevers gebruiken Celery. Stapt u ook over?

De kosten voor Celery starten vanaf $17,5 per maand.

Aan de slag